to our homepage - naar de startpagina

Tehniški muzej Slovenije


klik hier

Website van het Techniekmuseum van Slovenië in Bistra nabij Vrhnika, met verwijzingen naar activiteiten in het Post en Telecommunicatie Museum in Polhov Gradec (gedecentraliseerde afdeling van het Techniekmuseum).

Alhoewel de toegangspagina aangeeft dat de website ook in het Engels en het Duits beschikbaar is, moet je daar niet te veel van verwachten. De gedeelten die in het Engels vertaald zijn blijken miniem, en als je op het Duits klikt kom je terecht op een pagina van de Duitse website 'Urlaub in Europa' .
Slechts één deel blijkt uitgebreider in het Engels vertaald, nl. de 'Museum's Guide', alhoewel de teksten vrij algemeen blijven. Maar je krijgt er een beeld van de collectie: wateraangedreven nijverheden (graanmolen, zaagmolen), bosbouw en houtbewerking, visserij, elektriciteit (met natuurlijk centraal de figuur van Nikola Tesla), textiel en textiele vezels (o.m. één beeldje van een streng vlas), voertuigen, landbouw, druknijverheid, etc.
De klikverbindingen verwijzen naar de gekende grote techniekmusea in andere landen.
Je kunt tenslotte natuurlijk ook nog altijd naar de 'Gallery' kijken, met plaatjes van voorbije activiteiten in het museum. En je vindt op een pagina tenslotte nog statistische gegevens van museumbezoekers (nu iets meer dan 45.000 per jaar) en deelnemers aan workshops


VVIA steunen ? Word lid 

(c) Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie
http://www.vvia.be