to our homepage - naar de startpagina

APPI
A Associação Portuguesa para o Património Industrial


klik hier

De Associação Portuguesa para o Património Industrial werd in Porto opgericht op 16 mei 1997. De vereniging heeft twee thematische afdelingen, nl. "Água e seu Património" en een afdeling rond mijn-erfgoed.
Op dit ogenblik biedt de website informatie over de organisatie en de werking van de vereniging, een reeks berichten over en verslagen van activiteiten en initiatieven die in Portugal plaatsvonden (notícias), het industrieel efgoed in de pers (imprensa), een lijst van het wettelijk beschermd industrieel erfgoed en (uit de UNESCO-website) een lijst van het industrieel erfgoed dat op de Lijst van het Werelderfgoed voorkomt. De eigen publicaties ('Boletim' en 'Revista') zijn nog niet beschikbaar, maar zullen binnenkort op de website kunnen geconsulteerd worden. En tenslotte is er nog een heel beperkte lijst met klikverbindingen.

De website werkt niet onder Mozille/Firefox, wel onder MS Explorer. De website is enkel in het Portugees, een Franse en een Engelse versie zijn aangekondigd.


The Associação Portuguesa para o Património Industrial was established in Porto on May 16th 1997, and has at present two thematic working groups, one on mining, the other on water heritage.

The website is not working under Mozilla/Firefox, only under MS Explorer, and is only available in Portuguese (although an English and a French version are announced)

VVIA steunen ? Word lid 

(c) Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie
http://www.vvia.be