to our homepage - naar de startpagina

NAi
NEDERLANDS ARCHITECTUURINSTITUUT

Nederlands Architectuurinstituut
klik hier

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) is méér dan een museum. Het is een Archief, Museum, Bibliotheek en Cultureel podium ineen. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties van Nederlandse architecten van na 1800 bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Als sectorinstituut voorziet het in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.
Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam.
In 2006 opende het NAi een tweede vestiging in Maastricht. Het NAi Maastricht is gevestigd in een industrieel monument. De zogeheten Wiebengahal is gelegen naast het Bonnnefantenmuseum.

Op de uitgebreide website vindt men een overzicht van de collecties en bibliotheek, bezoekinformatie, de geplande activiteiten (tentoonstellingen, congressen, debatten, bezoeken,...) en kan men zich ook aanmelden voor een nieuwsbrief. Ook veel internationaal architectuurnieuws.

 

(c) Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie
http://www.vvia.be