to our homepage - naar de startpagina

ASOCIACION COLECTIVO PROYECTO ARRAYNES
Patrimonio minero industrial metalurgico del distrito de Linares - La Carolina


klik hier

In 1991 werd door een werkgroep over de geschiedenis van Linares (Spanje) naar aanleiding van de sluiting van de laatste loodmijn in de streek een tekst opgesteld, ARRAYANES. Proyecto de recuperación del patrimonio arqueológico minero-industrial (deze tekst kan in pdf-vorm van de website gedownloaded worden).
Deze lag aan de basis van de in 1998 opgerichte vereniging Colectivo Proyecto Arrayanes.
De vereniging zet zich in voor het behoud en de revalorisering van het mijnbouwerfgoed van deze streek in Andalusië. Zo stelden ze o.m. een database samen met gegevens over dit erfgoed (beschikbaar op de website).
De website geeft een overzicht van de geschiedenis van de mijnuitbatingen vanaf de Bronstijd tot recent, de invloed daarvan op maatschappij, cultuur en urbane ontwikkelingen, de gebruikte technieken,... Daarnaast ook een overzicht van de activiteiten van de vereniging, korte nieuwsjes, de gepubliceerde tijdschriften en een reeks klikverbindingen. Belangstellenden kunnen inschrijven voor een elektronische nieuwsbrief.


El Proyecto Arrayanes es una propuesta de protección, conservación, recuperación y puesta en valor del patrimonio minero industrial del distrito minero Linares-La Carolina. Nació coincidiendo con el cierre de la última mina de plomo, en 1991, pero las líneas básicas que en él se definen para conseguir los objetivos que se proponían siguen siendo válidas aún hoy

 

(c) Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie
http://www.vvia.be