Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie / Flemish Association for Industrial Archaeology

24 en 25 oktober 1998

Opendeurweekend Industrieel Erfgoed en Onderwijs


naar vertrekpunten <<<<< >>>>>> naar lijst van de opengestelde site

In samenwerking met het onderwijstijdschrift 'Klasse' organiseert de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw op zaterdag 24 en zondag 25 oktober een bijzondere opendeurdag in industriële sites, ambachtelijke en technische musea en verzamelingen in West-Vlaanderen.

Dit opendeurweekend richt zich exclusief tot de leerkrachten en onderwijsmedewerkers van alle netten, van alle onderwijsniveaus.

Dit jaar is de provincie West-Vlaanderen pilootregio voor dit opendeurweekend. De andere provincies zullen vanaf volgend jaar aan de beurt komen.

Deelnemende leerkrachten dienen zich - voorzien van het laatste nummer van Klasse - op zaterdag of zondag vanaf 9 u. op één van de vertrekpunten aan te melden.

Daar ontvangen zij gratis een documentatiepakket met daarin het programma en het uurschema, documentatie over/van de deelnemende sites en musea, een brochure over industriële archeologie, en een deelnemingsformulier waarmee zij zich bij de deelnemende sites en musea kunnen aanmelden en gratis toegang verkrijgen.

Alle initiatieven zijn gratis voor de deelnemende leerkrachten Vergezellende personen (familieleden) krijgen kortingen.

 

Het programma:


De vertrekpunten zijn:

De vertrekpunten zijn op 24 en 25 oktober open van 9 tot 18 u. (laatste toegang: 17u00). De deelnemende leerkrachten dienen er hun bezoekersmap en deelnemingsformulieren op te halen. Het is slechts met deze deelnemingsformulieren dat zij gratis binnenkunnen in de verschillende sites, en dat er kortingen toegekend worden aan vergezellende familieleden (aard van de kortingen afhankelijk van site tot site).

Waar mogelijk werden links aangebracht naar de webpages over de deelnemende sites.

 


Op 24 en/of 25 oktober opengestelde sites en musea:

Pas op: de uren van openstelling verschillen van plaats tot plaats - niet alle sites zijn op beide dagen open ! De deelnemers kunnen zich aanmelden tot een half uur vóór het aangeduide sluitingsuur van de site.

 

back to homepage  VVIA / Flemish Association for Industrial Archaeology